OFEC

General - Comment -


Motiu:

Aquest projecte ha estat motivat pel sentiment d'opressió i d'angoixa, imaginant què pot sentir una persona com en Jordi Cuixart tancat a la presó, privat de llibertat i injustament empresonat per manifestar-se lliurement, al s. XXI, no s'entén...

Amb aquestes fotografies he volgut transmetre la foscor i la impotència que pot generar la manca de llibertat, fer visible la vulnerabilitat de la democràcia en la nostra societat. La frontera és molt fina, i el perill de perdre les llibertats de manera injusta, com hem vist en altres casos, és molt real. La hipocresia de la mateixa justícia ens ho està demostrant.

No som lliures, ens pots passar a tots.


obert

Treball:

Per fotografiar aquesta sensació d'impotència i injustícia vaig haver d'anar a diferents indrets. A la presó Model vaig tancar-me dins una cel·la i estirada a la llitera, en la penombra de la bruta finestra, vaig aconseguir algunes de les fotos d'aquest treball, altres han sortit d'antics búnquers de la guerra civil o d'austeres masies. Han sigut mesos de feina.


tot

 

 

Inicialment el projecte tenia un centenar de fotografies, de les quals només 13 han acabat finalistes i editades. Per fer la selecció final vaig comptar amb l'ajut de la fotògrafa Lídia Carbonell i el seu equip d'alumnes fotògrafes.

Un cop seleccionades va ser el laboratori Còpialab qui em va orientar a decidir el tipus d'impressió, la mida i la millor presentació.

El treball d'emmarcat, amb finestres amb bisellat que els aporta profunditat, va ser fet pel taller Allum.

Finalment la caixa d'embolcall i les caixes negres d'exhibició han estat fetes per Tarlatana.


tancat1ª Exhibició:

El 12 de desembre de 2019, OFEC es va presentar al públic a les Cotxeres del Palau Robert com a complement cultural en l'assemblea d'Òmnium Eixample.


mirant


A part de les diferents felicitacions rebudes, una senyora va acostar-se i va dir-me que li havien saltat les llàgrimes en veure les fotos, el seu pare va estar tancat a la presó model i les fotos l'havien emocionat.


mirant


 

 

Les 2 caixes aconsegueixen angoixar molt més que les fotos per si soles donat que no era la millor presentació.


caixa1caixa

 

Per tal d'exposar correctament aquest treball cal un espai reduït, amb il·luminació puntual i les fotos han d'estar a l'altura dels ulls, vaig solucionar-ho amb uns suports individuals que permetien a l'espectador agafar-les per veure-les amb més detall.

carles

 


La finalitat d'exposar aquest treball és conscienciar dels temps que estem vivint, i recollir fons per aquells que estan injustament privats de llibertat, en aquest sentit també va ser exitosa la recaptació obtinguda.


lidia


 

I ho deixem aquí fins a la següent exhibició.


Sobre mi

Share it 

Leave a Comment
Your email address will not be published.

6 + 6 =
Lastest posts
Categories
Previous Next