OFEC

General - Comments -

O F E C

Amb aquestes fotografies he volgut transmetre la impotència que pot generar la manca de llibertat, en concret imaginant què pot sentir una persona injustament empresonada. 

Fer evident la vulnerabilitat de la democràcia en la nostra societat. De vegades la frontera és molt fina, i el perill de perdre les llibertats de manera injusta, com hem vist els darrers anys és molt real. La hipocresia de la mateixa justícia ens ho està demostrant.

No som lliures, ens pots passar a tots.



obert



Aquestes fotos estan fetes a diferents llocs:

- A la presó Model on vaig tancar-me dins una cel·la i estirada a la llitera, en la penombra de la bruta finestra, vaig aconseguir algunes de les fotos d'aquest treball.

- A antics búnquers de la guerra civil.

- Austeres masies. 

- …

tot



Les fotografies s’han revelat a Còpialab.

El treball d'emmarcat, amb finestres amb bisellat les ha fet el taller Allum.

La caixa d'embolcall i les caixes negres d'exhibició han estat fetes per Tarlatana.




tancat



1ª Exhibició:

El 12 de desembre de 2019, OFEC es va presentar al públic a les Cotxeres del Palau Robert com a complement cultural en l'assemblea d'Òmnium Eixample.


mirant


A part de les diferents felicitacions rebudes, una senyora va acostar-se i va dir-me que li havien saltat les llàgrimes en veure les fotos, el seu pare va estar tancat a la presó model i les fotos l'havien emocionat.


mirant


Les 2 caixes aconsegueixen angoixar molt més que les fotos per si soles donat que no era la millor presentació.


caixa1



caixa

Per tal d'exposar correctament aquest treball cal un espai reduït, amb il·luminació puntual i les fotos han d'estar a l'altura dels ulls, vaig solucionar-ho amb uns suports individuals que permetien a l'espectador agafar-les per veure-les amb més detall.

carles


La finalitat d'exposar aquest treball és conscienciar dels temps que estem vivint, i recollir fons per aquells que estan injustament privats de llibertat, en aquest sentit també va ser exitosa la recaptació obtinguda.


lidia


I ho deixem aquí fins a la següent exhibició.


Share it 

Leave a Comment
Your email address will not be published.

8 + 7 =
Lastest posts
Categories